Opening Bims Art Gallery in Zandkasteel

Kom langs!

Met veel plezier en trots nodigen we je uit voor de opening van de Bims Art Gallery by CBK Zuidoost in het Zandkasteel. In het hart van de Amsterdamse Poort tonen we een overzicht van de nieuwste aankopen van de kunstuitleen in een dependance van CBK Zuidoost.

De opening vindt plaats op zaterdag 9 december om 14 uur op de eerste verdieping van het Zandkasteel (vanaf de hoofdingang direct links de trap op) - inloop vanaf 13 uur. Uiteraard met een inleidende toespraak en een feestelijk hapje en drankje.

In samenspraak met Zandkasteel-eigenaar Wonam heeft Bims Art Gallery by CBK Zuidoost een van de unieke ruimtes in Zandkasteel gekozen voor de inrichting van de overzichtstentoonstelling, direct boven het DE-Café. De expositie omvat werken van kunstenaars, zowel jong en opkomend als gevestigd, die een connectie hebben met Amsterdam Zuidoost. De kunstenaars wonen of werken er, laten zich inspireren door de plek en bewoners of hebben op een andere manier een band met het stadsdeel.

De kunstenaars zijn: Pedro Matias, Kamila Sipika, Ahmad Mallah, Arnetia Abbigail, Dominique Latoel, Llyod Strijder, Airic, Sjoerd Vocking, Brian Coutinho, Tabitha Boekweit en Diana Blok. Bezoekers kunnen de werken bekijken, kopen en lenen. Dit initiatief past in de ambitie van CBK Zuidoost om kunst toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk bewoners.

Je kunt je aanmelden voor de opening

Opening Bims Art Gallery in Zandkasteel